Lahjoita villasukat siviilipalvelusmiehelle tai totaalikieltäytyjälle

Lahjoita villasukat siviilipalvelusmiehelle tai totaalikieltäytyjälle - Sivarisukka 6. Tervetuloa mukaan :)

Sivarisukka tulee taas! Keräysaika on lokakuu-joulukuu 2015 eli sukkia voi toimitella joulukuun puoliväliin asti.

Sivarisukka palaa samoin kujein; sukkien väri ja malli vapaat, kokoja tarvitaan haarukassa 40-48, ehkä eniten 43-45. Liitä mukaan halutessasi henkilökohtainen tervehdys. Sukat voivat olla villaa, sukkalankaa tai vegaanille sopivat.

Mikäli haluat, voit tehdä sukkien sijaan pipon, lapaset, kaulahuivin, kaulurin, kynsikkäät tai vaikka ranteenlämmittimet. Jokainen mieltä ja ihmistä lämmittävä käsityö pääsee mukaan. Jos teet vegaanille sopivan käsityön, merkitse se niin tiedän kenelle se annetaan, kiitos.

Ihanaiset lämmittimet jaetaan siviilipalvelusmiesten koulutusjaksolla Lapinjärvellä joulun alla. Totaalikieltäyjät - ottakaa yhteyttä maililla minuun niin saatte omat sukkanne :)

Siviilipalvelukseen hakeutuu vuosittain noin 2500 ja totaalikieltäytyjiä on joitain kymmeniä. Virallista keräystavoitetta ei kampanjalla ole, sillä jokainen sukkapari lämmittää yhdet ainutlaatuiset varpaat.

Tule mukaan neulomaan!

Lisätietoja ja toimitusohjeita osoitteesta sivarisukka@gmail.com

terveisin Saana :)

tiistai 26. lokakuuta 2010

Sivarisukkia monissa väreissä

Saapuneissa 11 parissa on aivan upeita värejä; sekä maanläheisiä että iloisia. Sukat ovat kerrassaan ihania. Minulla on niille oma pahvilaatikko, johon saapuneet sukat kerään. Olen ottanut aiemmin vastaan toisessa keräyksessä lähinnä pienten lasten sukkia, ja kontrasti on valtava. Sivarisukat aikuisen miehen koossa ja vauvakoosta alkavat ovat niin eri kaliiberia. 11 aikuisten sukkaparia vastaa varmaan kepeästi noin 30 pienten lasten sukkaparia.

Nyt on meneillään useita eri villasukkien hyväntekeväisyyskeräyksiä, niistä yksi jatkuva on Vaaka ry:n Villasukkavillitys joka on aloitettu jo vuonna 2004. Klikkaa tästä lisätietoihin Vaakasta; Vaaka ry

Onko oikeasti mitään ihanampaa tapaa osoittaa välittämistä tuntemattomalle lapselle tai aikuiselle kuin antaa aikaansa ja neuloa sukat? Ne kun saaja vetää jalkaansa, hän tietää että häntä on ajateltu lämmöllä.

Omista sivarisukistani on valmiina yksi kokonainen pari ja yksi irtosukka :)

Tällä viikolla Sivarisukan olisi tarkoitus näkyä parissa lehdessä; Keski-Suomalaisessa ja Helsingin Sanomissa. Julkaisupäivää en vielä tiedä, mutta kiitos ja kumarrus molemmille toimittajille että huomioitte Sivarisukan. Keski-Suomalaisen jutussa kerrotaan juuri näistä erilaisista hyväntekeväisyyskampanjoista.

3 kommenttia:

 1. Alan kohta neuloa sivarille sukkia, kunhan saan lahjaksi menevät vauvansukat valmiiksi.

  Vaaka ry:n linkki ei muuten toimi.

  VastaaPoista
 2. Kiitos tiedosta Irene, nyt pitäisi workkia linkki :D

  tv Saana

  VastaaPoista
 3. Sivarisukat päätyivät uuden blogini ensimmäiseen merkintään. Kuvan sukat (ja muutaman muun parin) laitan postiin vielä ennen vuoden loppua :)

  http://onnetontunari.blogspot.com/2010/10/henkilokohtainen-on-poliittista.html

  VastaaPoista